Drobečková navigace

Úvodní stránka > Aktuality > Polská škola animace v Ponrepu

Polská škola animace v Ponrepu



2015_PSAV-4.jpgPřehlídka se uskuteční ve spolupráci s Mezinárodním filmovým festivalem Etuida&Anima a Polským institutem v Praze. Za účasti režiséra Jerzyho Kuciy a ředitele festivalu animovaných filmu Bogusława Zmudzińského.

Polská škola animace je termín, který zavedli zahraniční tvůrci a recenzenti jako označení uměleckého proudu, u jehož zrodu stáli Jan Lenica a Walerian Borowczyk. I přes obtížnost definice a přesné charakteristiky fenoménu polské školy animace bylo snadné vystihnout její hlavní rys: hledání nového jazyka a nových animačních technik.

Umělecká díla a estetické kvality, které proslavily polskou školu animace, nalezly díky rozvoji oceňovaného filmového vzdělávání své pokračovatele v mnoha generacích tvůrců. Mezi výraznými autory, kteří měli v posledních letech úspěch na mezinárodní scéně, dominují umělci, kteří sice tvoří ve zcela jiných podmínkách než jejich předchůdci, avšak s polskými mistry z minulosti navazují tvůrčí dialog.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

rect4335-44.png

 

rect4335-44.png

 

 

rect4335-44.png

 

 

rect4335-44.png

Letní kino Sebranice - červenec 2016

rect4335-44.png

rect4335-44.pngDisdata.jpg

rect4335-44.pnglogo-capsa-bile-pozadi.png

rect4335-44.png

unnamed.png